Header

Trump susţine că a primit asigurări din partea Chinei că epidemia se va încheia

Trump susţine că a primit asigurări din partea Chinei că epidemia se va încheia în aprilie

Epidemia generată de coronavirusul din oraşul chinez Wuhan probabil se va încheia în aprilie, în contextul creşterii temperaturilor, afirmă preşedintele SUA, Donald Trump, care este încrezător în eforturile Chinei de contracarare a bolii, potrivit Mediafax.

„De acum până în aprilie, căldura omoară în general acest tip de virus. Ar fi un lucru bun”, a declarat Donald Trump, la Casa Albă, potrivit cotidianului Le Figaro şi Agenţiei France-Presse. „Am avut o discuţie lungă cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, este foarte încrezător. Cred că autorităţile din China fac o treabă foarte bună”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Citeste si: Animale de companie riscă să moară în Wuhan după ce oamenii

Potrivit jurnalistului Steve Herman, corespondentul postului Voice of America News (VOA) la Preşedinţia SUA, Donald Trump le-a oferit aceste asigurări guvernatorilor unor state americane cu care s-a întâlnit luni la Casa Albă. „Preşedintele le-a sugerat guvernatorilor că a primit asigurări din partea Chinei că epidemia generată de coronavirus se va încheia până în aprilie”, a transmis jurnalistul prin Twitter.

Potrivit celui mai recent bilanţ, epidemia de gripă generată de coronavirus izbucnită în oraşul chinez Wuhan s-a soldat până acum cu moartea a 910 persoane, în principal în China. Peste 40.000 de oameni au fost infectaţi cu acest virus.

Citeste si: Electric Castle Festival 2020 – Cluj, Bondita; Romania

Sursa: Digi24

S-ar putea să-ți placă și ...