Header

De ce este Cristian Şipoş (AUR) candidat la Consiliul Judetean Cluj un personaj politic atipic

Ascultă articolul

Acum în prag de alegeri când toate partidele se pregătesc de lupta electorală, ne-a sărit în ochi un candidat în persoana lui Cristian Șipoș coordonator județean AUR Cluj.

Pe Cristian Șipoș l-am întâlnit prin județ unde stătea de vorbă cu oamenii locului identificând problemele și căutând soluții intrigatori din fire, am intrat în vorbă cu dânsul fără a ne declina profesia încercând să îl prindem, gazetărie vor îndeplini la colț.

Mare ne-a fost mirarea să dăm peste un om cu bun simț cu o voce caldă, bine pregătit, cu o atitudine pozitivă și pro activă.

Ne-a explicat despre problemele județului pe care îl bate la pas zi de zi comună cu comună, sat cu sat ne-a explicat despre problemele oamenilor care se simt abandonați de cei pe care i-au votat și pe care nu îi mai văd printre ei după ce au fost aleși.

Ne-a spus că e de profesie inginer, învățat cu munca grea de tânăr, iar viața i-a fost presărată mereu cu provocări cărora le-a făcut de fiecare dată față cu brio, matematic cum îi șade bine unui inginer (ne spune el râzând).Ne arată o poză cu familia, o soție si doua fete de care e tare mândru considerând-o ce mai mare binecuvântarea pe care a primit-o le acest pământ.

Discuția noastră a s-a sfârșit când domnul Șipoș a fost abordat de o doamnă trecute bine de prima tinerețe care venea spre noi expunând o problemă locală care îi apăsa viața de zi cu zi, fericită fiind că finalizate a găsit pe cineva care sa îi asculte și ei păsul.

Noi, ne-am retras elegant urcând în mașina de proveniență occidentală fericiți fiind că totuși mai există speranță, mai există politicieni care coboară în stradă și le ascultă oamenilor problemele, acelor oameni a căror probleme și existență este de actualitate pentru unii doar o dată la patru ani.

Vă spunem sincer a fost singurul politician peste care am dat în periplul nostru prin satele județului, probabil ceilalți își concep strategiile electorale în birouri stând confortabil pe jițurile câștigate în urma promisiunilor electorale.

Politica locală ar trebui să fie despre oameni, despre problemele lor, prorobleme spuse chiar de ei, e despre întâlnirea cu cetățeanul acolo la firul ierbii cum se spune în fotbal.

Din nefericire politicianul autohton uită, suferă de amnezie electorală, își aduce aminte de cei a căror destine le păstorește doar în prag de alegeri, atunci când simte că jilțul din palatul de cleștar dă semne că se clatină.

Ne bucurăm că mai există și politicieni atipici, cărora nu le este frică să stea de vorbă cu oamenii, să coboare în stradă să accepte critica dacă e cazul și să caute soluții pentru cei al căror vot îl cer.

Chapeau bas Cristian Șipoș.

S-ar putea să-ți placă și ...