Header

La 89 de ani, Aurel Voicu devine cel mai vârstnic absolvent din România

Ascultă articolul

La 89 de ani, Aurel Voicu devine cel mai vârstnic absolvent din România

Aurel Voicu, în vârstă de 89 de ani, a demonstrat că niciodată nu este prea târziu pentru educație, absolvind masteratul „Cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului istoric” la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Sâmbătă, 8 iunie, în cadrul Festivității de sfârșit de an pentru promoția 2024 a universității, Aurel Voicu a fost unul dintre absolvenți, stârnind admirația tuturor. Rectorul Daniel Breaz a subliniat că Voicu este un adevărat exemplu pentru toți studenții.

Născut pe 17 iunie 1935, Voicu are o carieră impresionantă ca inginer mecanic și a deținut funcții importante, inclusiv cea de primar al orașului Cugir până în 2004 și de viceprimar între 2004 și 2008, conform Agerpres. Pasiunea sa pentru istorie l-a determinat să se înscrie la programul de masterat menționat, pe care l-a finalizat cu succes.

„Este o onoare pentru Universitate să-l aibă ca absolvent pe Aurel Voicu,” a declarat rectorul Daniel Breaz. Reprezentanții universității și-au exprimat, de asemenea, aprecierea pentru Voicu într-un mesaj postat pe Facebook:

„A fost o zi atât de magică astăzi! Felicităm toți absolvenții PROMOȚIEI 2024 #UAB! Mulțumim tuturor, părinți, profesori, prieteni, pentru prezența în număr atât de mare la Festivitatea și Parada de Absolvire din acest an! Desigur, într-o zi atât de specială nu putea lipsi un moment cu adevărat unic: premierea celui mai onorabil absolvent al UAB, Dl. Voicu Aurel, care la aproape 90 de ani a absolvit studiile de Masterat în cadrul universității noastre! Vă felicităm cu drag pentru perseverență și activitatea dumneavoastră ca student exemplu.”

S-ar putea să-ți placă și ...