Header

Cel mai mare dintre nepoții Reginei Elisabeta se pregătește de divorț

Cel mai mare dintre nepoții Reginei Elisabeta se pregătește de divorț

Cel mai mare nepot al reginei Elisabeta a II-a și soția sa au decis să divorțeze după o căsnicie de 12 ani, potrivit CNN. Peter Phillips și soția sa de origine canadiană Autumn Phillips au anunțat că vor împărți custodia celor două fiice.

„Cei doi au stabilit că aceasta este cea mai bună soluție pentru copii. Decizia vine după mai multe luni de discuții”, potrivit purtătorului lor de cuvânt, Gerard Franklin.

Citeste si: Scoţia anunță REFERENDUM pentru RUPEREA de Marea Britanie

Peter Phillips, în vârstă de 42 de ani, și soția sa Autumn nu au titluri regale, dar au decis să anunțe public decizia lor privind divorțul pentru a evita speculațiile din presă. Peter este fiul prințesei Anne și al primului ei soț, Mark Phillips.

Megxit, evenimentul care a zguduit Casa Regală

Anunțul divorțului vine la câteva săptămâni, după ce Meghan și Harry au anunțat că vor să renunțe la calitatea de membri seniori ai Casei Regale și să se distanțeze de monarhie. La finalul lunii ianuarie, ducii de Sussex s-au mutat în Canada.

Regina Elisabeta a II-a a declarat că le „susţine” dorinţa şi a anunţat că a încheiat un acord cu nepotul ei, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi cu fosta actriţă americană.

Citeste si: Bilanțul epidemiei de coronavirus crește alarmant: peste 1.100 de morți

Ruptura, care va deveni oficială în primăvară, va fi mai dură decât sperau ducele şi ducesa de Sussex, care nu vor mai putea utiliza titlurile de „alteţe regale”, nu vor mai beneficia de fonduri publice şi nu o vor mai reprezenta oficial pe suverana de 93 de ani. Harry va trebui, de asemenea, să renunţe la funcţiile sale militare, la care ţinea foarte mult.

Sursa: Digi24

S-ar putea să-ți placă și ...