Header

Reacția vehementă a purtătorului de cuvânt al BOR la victoria câștigătorului de la Eurovision: O perspectivă asupra goliciunii și amenințării culturale

Ascultă articolul

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a exprimat o dezaprobare vehementă față de victoria cântărețului elvețian Nemo la Eurovision. Consideră că acordarea premiului acestui artist reprezintă o triumf a goliciunii, o amenințare la adresa valorilor tradiționale și culturale.

„Un imn chinuit înălțat non-binarității, fluidizării aberante a datului ontologic al sexualității masculine și feminine, lichidării distincțiilor dintre chipurile binelui & răului și a distincției dintre Adevăr și minciuna numită deconstructivist „post-adevăr”, dincolo de care începe nu vreo superioară libertate, ci curtea strâmtă a sordidului”, a spus Bănescu, caracterizând piesa câștigătoare a Eurovision.

Argumentează că această victorie este „zdrobitoare asupra firescului”, adăugând că este „insultătoare la adresa Muzicii” și conduce la „exterminatoare a bunei-cuviințe și bunului-simț”. În plus, el consideră că publicul care susține astfel de acte este „o masă în stare de ebrietate ideologică”, abandonând cultura reală și reperele morale tradiționale în favoarea unui „activism șleampăt”.

„O masă în stare de ebrietate ideologică din care cultura reală, elementarele repere morale și însuși Sensul au fost izgonite de activismul șleampăt care huiduie realitatea, siluiește arta, face țăndări ierarhiile și cântă ridicol prohodul planetei căreia i-a crescut temporar temperatura, un simptom manifestat recurent în istoria ei cosmică”, a adăugat Bănescu pe pagina sa de Facebook.

S-ar putea să-ți placă și ...