Header

Retragea proiectului care prevede închisoare pentru datornici

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a spus în această dimineață că va opri proiectul care prevede închisoare pentru neplata contribuțiilor la Fisc, apoi a revenit asupra declarațiilor și a anunțat că proiectul rămâne în Parlament. Este vorba despre o modificare legislativă propusă de el, în calitate de senator, vinerea trecută.

În cursul dimineții, Teorodovici a anunțat că va opri proiectul de lege până când vor fi strânse 10.000 de semnături de la oamenii de afaceri. Aceasta, după ce inițiativa a primit foarte multe critici.

Ministrul a revenit însă, după câteva ore, asupra acestei declarații. El a spus că proiectul rămâne în circuitul parlamentar.

„De ce să le retrag? Ele rămân în Parlament în dezbatere, acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o discuție, o dezbatere mai largă în zona economică și am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu sprijin pe această variantă pentru că această propunere trimisă vine din Parlament. Uitați-vă care este sensul și care este dorința de clarificare și anume protejarea atât a angajatului, a angajatorului și a bugetului de stat. Practic angajatorul nu mai este să spunem așa în cazul în care acest act se va aproba pentru sume. Știți foarte bine ANAF timp de doi ani de zile pentru sume derizorii, trimite, face practic dosarele respective, e faptă penală”, a spus Teorodovici, potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului depus săptămâna trecută de Eugen Teodorovici la Senat, reţinerea şi neplata la timp a impozitelor şi contribuţiilor la bugetul de stat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 6 ani.

Actul normativ prevede că este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani „reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la lege”.

Sursa: Digi24

S-ar putea să-ți placă și ...