Header

Grădina digitală. Cât te costă să crești plante proaspete

Un sistem inovator promite să crească plante proaspete foarte repede, direct la voi pe birou. Are un design pe măsură și dă viață plantelor în câteva zile. Gustul? Se pare că a trecut și testele bucătarilor cu experiență. Un material marca 2.0.

Într-o lume în care totul trebuie să se desfășoare cât mai repede și grădinăritul va trebui să se adapteze acestor cerințe ale omului modern. Viața în marile orașe oricum te privează de varianta clasică de a te aproviziona din propria curte sau, în cazuri extrem de norocoase, este un adevărat lux, la îndemână celor care își permit o curte generoasă în orașele supraaglomerate.

Dar mai există o variantă prin care putem să ne bucurăm de alimente proaspete, crescute chiar de noi și dacă locuim în două camere la etajul 15. Se numește Plantui, un sistem care îți permite să crești tot felul de plante într-un timp foarte scurt, are un design spectaculos și ai la dispoziție o gama largă de produse.

Dispozitivul arată că din filme SF, este în sine un obiect care va arăta bine oriunde în casă. Dezvoltatorii au inserat multă tehnologie în această lampă, astfel încât poate fi operată pe baza de atingere. Ții mâna deasupra ei și diferitele culori vor indică anumite procese și faze ale aparatului.

Aceeași companie va pune la dispoziție semințele de care aveți nevoie, în diferite sortimente și culori. Puneți aceste semințe în recipientele mici, special destinate acestui proces și apoi se pun recipientele în locurile din suport. Sistemul de curățare este simplificat, se folosește apă și unele componente se spală chiar în mașina de vase.

Gustul promite să fie unul de excepție. Dispozitivul a fost încercat și de bucătari profesioniști, care s-au declarat mulțumiți de savoarea plantelor, în special dacă vorbim despre condimente sau arome. Dezvoltatorii promit că aceste plante intră în categoria super foods, pentru că toate conțin mai multe vitamine și elemente esențiale față de plantele obișnuite.

Cu un efort minim putem avea plante proaspete. Însă, dacă ne gândim la diversitate, tot ai nevoie de spațiu. De exemplu, dacă am dori vreo 10 sortimente de plante, ar trebui să găsim loc pentru măcar 5 dispozitive, pentru că unele dintre ele pot împărți spațiul din interior pentru două plante. Lampa costă în jur de 300 de dolari și apoi veți plăti fiecare set de semințe în parte, în funcție de preferințe.

Uite așa, grădina devine și ea digitală.

Sursa: Digi24

S-ar putea să-ți placă și ...