Header

Clujul stabilește o nouă premieră în România. Ce tip de parcare apare și unde

Clujul este orașul smart și orașul care inovează în România, în mai multe domenii. În privința urbanismului, Cluj-Napoca este în fața altor orașe mari din România.

Acum, pe Bulevardul Nicolae Titulescu va apărea o parcare modulară supraetajată.

”Avem prevăzută 7 parkinguri în zonă (bulevardul Nicloae Titulescu, avem suprafețele de teren cuprinse între 1.200–3.500 mp. Nu ne propunem ca, dacă pe o platformă au fost 70 de garaje, să creăm sute de locuri de parcare, este suficient să le dublăm”, a declarat Tarcea, la Realitatea FM.

Acolo va apărea totuși rapid un parking pe structură metalică. „Primul parking va fi pe strada Liviu Rebreanu, există un teren de 3.500 mp. Va fi un parking modular, pe o structură ușoară, primul la nivelul municipiului. Trebuie să vedem cum ne permite terenul, dacă proiectul parkingului modular va fi un succes, vom putea câștiga la faza de execuție. Un parking clasic are nevoie de circa 18 luni să fie realizat, în timp ce un parking modular ar putea fi făcut în maxim 6 luni. Vedem cum va fi experiența cu primul parking de acest tip, am găsit cu greu această soluție, pentru că în România sunt foarte puține structuri omologate de ISU, trebuie vopsele speciale care să reziste la incendii”, a mai spus Dan Tarcea, viceprimarul municipiului.

Primarul Emil Boc este plecat din oraș, iar Dan Tarcea a făcut în aceste zile turul radiourilor clujene, pentru a prezenta proiectele și a se lăuda cu schimbările pe care le aduce.

Acestea puteau fi prezentate și într-o conferință de presă, pentru a explica pe larg când vor fi gata aceste proiecte, dar Primăria Cluj-Napoca nu a mai făcut o conferință de presă de 2 ani, evitând contactul cu mass-media.

O conferință de presă putea oferi informații mult mai amănunțite pentru clujeni, mai ales că zona Bulevardului Titulescu este puternic afectată de desființarea parcărilor. Clujenii de acolo nu mai au unde să își lase autoturismele și au nevoie de răspunsuri la întrebările lor. Toate problemele reale sunt evitate în aceste emisiuni.

Sursa: Stiri de Cluj

S-ar putea să-ți placă și ...