Header

Cutremur devastator în Pakistan: 450 de răniţi şi zeci de morţi

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 450 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 produs marţi în partea pakistaneză a provinciei Kashmir, au anunţat miercuri autorităţile locale adăugând că operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare, iar nivelul de panică în rândul populaţiei s-a redus, relatează Reuters.

Cutremurul de marţi a dărâmat locuinţe şi magazine şi a fisurat şosele într-o regiune situată între oraşele Jhelum şi Mirpur (nord), cel din urmă aflat în partea pakistaneză a provinciei disputate Kashmir.

„Situaţia revine încet la normal, iar nivelul de panică în rândul populaţiei a scăzut, în ciuda unei replici care s-a produs în timpul nopţii”, a spus Sardar Gulfaraz Khan, inspector general adjunct în cadrul poliţiei.

Cele mai multe avarii s-au înregistrat în sate, unde casele vechi s-au prăbuşit, a spus Khan.

Numeroase persoane din regiune au dormit sub cerul liber în timpul nopţii, iar o parte dintre acestea se întorceau miercuri dimineaţa la locuinţe pentru a-şi strânge bunurile şi a evalua pagubele, a relatat un martor pentru Reuters.

Armata şi alte echipe de intervenţie au desfăşurat operaţiuni de salvare în timpul nopţii, inginerii demarând operaţiunile de reconstrucţie ale unor rute importante grav avariate, a precizat departamentul de comunicare al armatei din Pakistan. Trei poduri au fost avariate de seism.

Potrivit unui estimări anterioare a armatei, 22 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 160 au fost rănite în urma seismului.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, premierul Pakistanului, Imran Khan, a transmis condoleanţe familiilor victimelor, precizând că a îndrumat guvernul pe care îl conduce să asigure asistenţă de urgenţă şi să evalueze pagubele.

Kashmir este disputată de India şi Pakistan, după ce ambele state şi-au câştigat independenţa faţă de Imperiul Britanic în 1947, reprezentând motivul a două războaie între cele două ţări pentru controlul provinciei.

Sursa: Digi24

S-ar putea să-ți placă și ...