Header

Premieră mondială: Volkswagen a prezentat ID.3

Volkswagen face un pas mare către electrificare prin lansarea primului model din familia ID. Noul ID.3 vrea să devină Golf-ul mașinilor electrice și are mari șanse să reușească acest lucru, scrie Automarket.ro.

ID.3 este un model extrem de important pentru Volkswagen. S-ar putea spune că este chiar istoric, deoarece Volkswagen vrea să facă din ID.3 un Golf al erei electrizate.

Este primul care folosește platforma MEB cu motorul electric amplasat pe puntea spate și o baterie plată situată chiar sub podea.

ID.3 vine cu un stil futuristic, dar cumva liniștit pentru a se integra mai bine printre actualele mașini cu motor termic. Cu proporții de Golf ușor înălțat, ID.3 arată ca un automobil „normal”. Volkswagen nu a folosit artificii exagerate pentru a scoate în evidență latura electrică, cu câteva excepții. Nu există grilă pentru radiator, farurile inteligente LED IQ Light te urmăresc când te apropii de mașină, dând senzația că mașina te privește, iar în partea frontală există o semnătură luminoasă cu tentă albastră ce leagă ambele blocuri optice.

VW ID.3 este primul model Volkswagen ce poartă nouă siglă a mărcii, reinterpretată în versiune 2D, parte din noua identitate a mărcii germane.

În România au fost disponibile 450 de unități ale unei versiuni speciale, denumită ID.3 1st. Toate cele 450 de exemplare au fost deja rezervate, dar există o listă de așteptare pentru cine mai dorește să se înscrie pentru achiziția unui exemplar Volkswagen ID.3.

Volkswagen a comunicat dimensiunile exacte pentru noul ID.3, similare cu cele ale legendei Golf. Acesta are 4.261 mm lungime, 1.809 mm lățime și 1,552 mm înălțime. Ampatamentul modelului electric este de 2,765 mm. ID.3 poate fi echipat cu jante de 18, 19 sau 20 inch.

Sursa: Digi24

S-ar putea să-ți placă și ...