Header

Avioane F-16 belgiene au interceptat „cu succes” avioane ruse la limita spaţiului NATO

Avioane F-16 belgiene au interceptat „cu succes” avioane ruse la limita spaţiului NATO, între care un „puternic” Suhoi Su-35

Avioane de luptă F-16 belgiene desfăşurate în prezent în Lituania au interceptat marţi „cu succes” aparate de zbor ruseşti deasupra Mării Baltice, la limita spaţiului NATO, a anunţat componenta aeriană a forţelor belgiene pe Twitter, conform RBTF, informează Agerpres.

Patru avioane de vânătoare, deservite de circa 50 de persoane, au ca misiune din 3 septembrie protejarea spaţiului aerian al ţărilor baltice, membre NATO şi UE, dar care nu dispun de avioane de luptă. Aceste avioane operează de la baza Siauliai (nordul Lituaniei) alături de F-16 daneze, în timp ce aparate Gripen cehe asigură aceeaşi misiune, în curs de desfăşurare din 2004 şi denumită „Baltic Air Policing” (BAP), de la baza Amari, în Estonia.

Potrivit Forţelor aeriene belgiene, mai multe avioane ruse au fost interceptate marţi „la frontiera nord-estică a NATO”, între care un „puternic” Suhoi Su-35 (Flanker, în terminologia NATO).

În septembrie, avioane de vânătoare belgiene au interceptat două bombardiere strategice ruseşti

„Piloţii şi personalul nostru de la sol au făcut o treabă bună, apărând din nou spaţiul aerian european al NATO”, se menţionează în postarea citată pe Twitter, care arată o fotografie a unui „Su-35 flancat de un F-16”.

În septembrie, avioane de vânătoare belgiene au interceptat două bombardiere strategice ruseşti Tupolev Tu-160 (Blackjack) deasupra Mării Baltice.

NATO reproşează cu regularitate aparatelor militare ruse că nu depun un plan de zbor în prealabil şi-şi închid „transponderul”, un dispozitiv electronic care permite identificarea avionului în zbor.

Sursa: Digi24

S-ar putea să-ți placă și ...