Header

Accidentul grav dintre o ambulanță și un taxi, surprins de camerele

Din salvatori, victime | O ambulanță din Dej a fost implicată azi-noapte, în jurul orei 02:20, într-un accident petrecut în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambulanța din Dej – în care se aflau medicul Mariana Baciu, o asistentă medicală, ambulanțierul și o pacientă – se îndrepta spre Gherla, acolo unde pacienta urma să fie predată, după ce a fost stabilizată în UPU Cluj. În Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, autosanitara – care avea în funcțiune semnalele acustice și luminoase – a fost izbită în plin de un taximetru. Totul a fost suprins pe camerele de supraveghere din zonă (vezi mai jos imaginile).

Conducătorul auto al unei ambulanțe, un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Dej, a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase. A fost lovit de un taxi care circula regulamentar pe culoarea verde si care era condus de un bărbat de 37 de ani din Cluj-Napoca”, anunță IPJ Cluj.

În urma impactului, ambulanța s-a răsturnat pe partea dreaptă. Medicul Mariana Baciu a reușit să se elibereze de centura de siguranță – care era blocată – și a sunat pentru a cere ajutor. În scurt timp, la fața locului s-au delasat două autospeciale din cadrul ISU Cluj, cinci ambulanțe SMURD și SAJ, precum și polițiștii clujeni.

”Pompierii sosiți la locul evenimentului au găsit o ambulanță răsturnată pe partea laterală, cu pacientul pe care îl transporta prins înăuntrul acesteia, și un alt autoturism avariat, în care erau prinse alte două persoane. Pompierii au utilizat echipamentele speciale pentru a extrage cele trei persoane fără a le agrava posibilele leziuni și au sprijinit echipajele medicale pentru a le acorda asistența medicală de urgență”, a transmis ISU Cluj.

În total, șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: șoferul ambulanței, medicul, asistenta și pacienta, precum și șoferul taximetrului și o pasageră de 19 ani. Toate victimele au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Ulterior, echipajul de pe ambulanță a fost externat, din fericire fără răni grave. În schimb, pasagera din taximetru a fost operată și se află sub supraveghere medicală, pe secția de Terapie Intensivă.

Vizibil afectată, medicul Mariana Baciu – șeful Ambulanței Dej ne-a relatat cum s-a petrecut accidentul. ”Din nefericire pentru noi, și mai ales pentru mine, este foarte greu să îmi exprim supărarea vizavi de faptul că din salvatori am ajuns victime. În momentul în care noi am ajuns în intersecția Teatrului Național am apucat doar atât să vedem, o mașină care venea cu viteză dinspre Piața Cipariu. N-am apucat să reacționăm în niciun fel. Ambulanța a fost lovită în partea dreaptă, din impact s-a răsturnat pe partea laterală. Au fost momente de panică în primele secunde… atunci am alertat colegii din dispecerat pentru a trimite ajutoare în sprijin. Eu și ambulanțierul am reușit să ne desfacem din centurile de siguranță cu care eram prinși și să ieșim pe geamul lateral din partea stângă a cabinei medicale. Am mers în spate către celula medicală, știind că acolo este asistenta medicală și pacienta. Din fericire pentru toți, asistenta era asigurată cu centurile din dotare și pacienta la fel, niciuna dintre ele nu a suferit leziuni traumatice”, a declarat medicul Mariana Baciu, care le-a mulțumit colegilor ei salvatori pentru dăruire, altruism și profesionalism.

Din nefericire, în urma accidentului de azi-noapte, municipiul Dej și comunele limitrofe au rămas fără o ambulanță de tip C, dotată cu echipamente pentru terapie intensivă.

Vezi mai jos întreaga mărturie a medicului Mariana Baciu, precum și imagini FOTO/VIDEO, de azi-noapte, de la locul accidentului.

Sursa: Dej24

S-ar putea să-ți placă și ...