Header

S-a dat startul pentru construirea noului stadion ..

Timișoara va avea un nou stadion. Vechia arenă „Dan Păltinișanu” va fi demolată și va lasa locul unei alteia care va fi încadrată în categoria UEFA 4. Actualul stadion a fost aproape să fie închis de către autorități din cauza degradării. La începutul anului trecut, accesul într-una dintre peluze și în alte două sectoare a fost interzis pentru că movila de pământ pe care este construit stadionul a început să se surpe.

Compania Națională de Investiții a deschis licitația pentru studiul de prefezabilitate, de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum şi pentru elaborarea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

Noul stadion Dan Păltinișanu va avea o capacitate de 30.000 de locuri, tribunele vor fi acoperite complet, iar pista actuală de atletism de la arena timişoreană nu va mai exista.

  • 1 mai 1963 este data inaugurării actualului stadion „Dan Păltinișanu”
  • 32.000 de locuri are actualul stadion „Dan Păltinișanu”

Noul stadion va costa aproximativ 50 de milioane de euro
„Ne aflăm în faţa unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp după ce am predat amplasamentul, CNI a şi lansat licitaţia pentru studiile necesare. Investiţia se mişcă în acest moment foarte rapid. Firma care va câştiga licitaţia va avea termen 4-5 luni să predea documentaţia.

Suntem la dispoziţia Companiei pentru orice situaţie ce ar putea să apară, astfel încât să nu existe sincope în derularea investiţiei”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Noul stadion Dan Păltinișanu va costa aproximativ 50 de milioane de euro.

Așa ar putea arăta viitorul stadion:

Sursa: DigiSport

S-ar putea să-ți placă și ...