Header

Anunț major pentru toți românii care au telefon mobil!

Anunț major pentru toți românii care au telefon mobil. Totul intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Se schimbă regulile la achiziționarea cartelelor mobile.

Mai exact, începând de anul viitor, cei care cumpără o cartelă telefonică preplătită trebuie să ofere anumite date și o copie a buletinului. În cazul persoanelor juridice, se vor da următoarele date:

– Denumirea firmei
– Sediul și codul unic de identificare/codul de identificare fiscală
– Datele personale ale reprezentantului firmei.

Totul este prevăzut în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2019, document ce a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Această modificare vine în urma tragediei din Caracal. Alexandra Măceșanu, fata care a fost răpită pe 24 iulie, a sunat la 112, dar STS nu a indentificat rapid locația unde se afla aceasta. Încă nu s-a aflat al cui era numărul de pe care victima a sunat.

Prin această Ordonanță autoritățile vor avea posibilitatea de a identifica persoanele care vor suna pentru ajutor și vor depista mai ușor făptașul.

Avem și un nou număr de urgență!

La 114 se vor transmite automat date de localizare a telefonului mobil.

“Furnizorii de rețele publice de comunicații electronice mobile au obligația de a suporta atât costurile determinate de transmiterea la numărul 114 a mesajelor tehnice standardizate scurte ce conțin informația de localizare obținută pe baza echipamentului terminal, cât și costurile aferente traficului generat pe o conexiune de date de transmiterea informației de localizare obținută pe baza echipamentului terminal”, scrie în ordonanța oficializată recent.

Sursa: Capital

S-ar putea să-ți placă și ...