Header

Celine Dion, Noi Detalii Despre Boala cu care se Luptă: „Mi-a luat 17 ani să înțeleg ce se întâmplă”

Ascultă articolul

Celine Dion, Noi Detalii Despre Boala cu care se Luptă: „Mi-a luat 17 ani să înțeleg ce se întâmplă”

Celine Dion (56 de ani) a dezvăluit noi detalii despre lupta sa cu sindromul persoanei rigide, o boală neurologică rară cu care a fost diagnosticată acum doi ani. Artista a mărturisit că primele simptome au apărut încă din 2008, însă timp de mulți ani nimeni nu a reușit să identifice corect afecțiunea.

Deși a anunțat public că suferă de sindromul persoanei rigide în decembrie 2022, Celine Dion a început să observe simptomele bolii în timpul turneului „Taking Chances” din 2008. Ea a remarcat că, atunci când încerca să atingă note înalte, vocea îi tremura și era afectată de spasme. „Mă luptam să o controlez. Am reușit să ajung foarte sus, dar apoi vocea mea era cuprinsă de niște spasme. Am făcut ce trebuie să faci în aceste zile: am mers să văd un doctor,” și-a amintit cântăreața.

Într-un interviu acordat pentru Vogue, Celine Dion a explicat cum simptomele bolii au continuat să se agraveze de-a lungul anilor. „Mă luptam să mă mișc. Trebuia să mă sprijin de ceva ca să pot merge,” a spus artista. În ciuda dificultăților, a reușit să își continue cariera și viața personală, ascunzându-și problemele de sănătate de copiii ei.

La începutul pandemiei de Covid, Celine Dion a decis să își pună sănătatea pe primul plan. „Mi-am spus că universul mi-a trimis un semn cu Covid: trebuia să profit de acest timp de odihnă pentru a descoperi ce se întâmplă,” a afirmat solista. După 16 ani de suferință și incertitudine, diagnosticarea corectă a venit ca o ușurare pentru artistă. „S-ar putea să pară ciudat să spun asta, dar am fost fericită când mi s-a spus ce este. În sfârșit voi putea trăi cu această boală și nu voi mai suferi din cauza ei,” a mărturisit vedeta.

Celine Dion a încheiat prin a îndemna oamenii să caute un diagnostic precoce pentru simptomele neobișnuite. „Sper că acest lucru nu îi va speria pe oameni să caute un diagnostic și în schimb îi va alerta. Mi-a luat 17 ani să înțeleg ceea ce se întâmplă. Vă rog, nu așteptați atât de mult!” a continuat ea.

Această experiență dificilă a evidențiat determinarea și forța interioară a lui Celine Dion, care, în ciuda provocărilor, continuă să inspire milioane de fani din întreaga lume.

S-ar putea să-ți placă și ...