Header

Dăncilă a inițiat o lege care interzice rezervările pentru români prin booking și airbnb

Proiectul Legii turismului trimis de către Guvernul Dăncilă spre dezbatere a fost adoptat tacit de Senat. Proiectul conţine o serie de reguli şi restricţii în privinţa închirierii spaţiilor de cazare prin site-uri sau platforme online precum Booking sau Airbnb.

Economistul Cristian Păun, profesor la ASE, a comentat situația:

„După ce au lovit UBER et al., acum comunistoizii ăştia de pe meleagurile noastre dau o altă lovitură intermedierii în stilul lor caracteristic (noaptea pe răcoare şi cât mai tacit): interzic închirierile în regim Airbnb prin NOUA lege a turismului. Legea prevede aberant: ”Obligativitatea site-urilor sau platformelor dedicate închirierii de spații de cazare de a nu promova anunțurile pentru structuri neînregistrate sau neclasificate” Autorizarea, înregistrarea, clasificarea de către stat nu reprezintă decât bariere şi taxe în plus care, în final, se vor duce tot înspre buzunarul celor ce folosesc astfel de servicii. După ce că suntem vai de noi în competiţie cu alte ţări în materie de turism… Adoptarea tacită nu vă scapă de răspundere pentru ceea ce faceţi şi ceea ce votaţi.

Sunt sigur că anumiţi actori economici din turism aplaudă victoria lor. În loc să înţeleagă de ce omul preferă să ia cu chirie un apartament la mare prin Booking sau Airbnb, ei umblă cu şmecherii pe la prietenii lor politicienii. Suntem ţara în care concurenţa nu e bună niciodată. Ţara unde concurenţa e mereu suprimată şmechereşte. Aşa este când educaţia economică lipseşte cu desăvârşire… Nota de plată e la noi întotdeauna nu la ei! Ei îşi împart prada după bunul plac”, scrie Păun pe pagina sa de Facebook.

Legea a intrat în dezbaterea Camerei Deputaților astăzi, urmând ca după votul deputaților, președintel Iohannis să o promulge sau să o trimită spre reexaminare. Proiectul poate fi consultat AICI chiar și de votanții PSD care utilizează cele două platforme pentru cazare.

Sursa: Curentul

S-ar putea să-ți placă și ...