Header

Niculae Bădălău, campanie împotriva referendumului pentru justiție

Președintele PSD Giurgiu și ministrul economiei, Niculae Bădălău, apare într-o filmare realizată cu camera ascunsă când le vorbește primarilor că nu va vota la referendumul pentru justiție inițiat de Klaus Iohannis. Imaginile au fost publicate pe site-ul oprestefrauda.ro, lansat de PNL.

„Dovada că PSD face campanie anti-Referendum, în ședințele interne de partid. Înregistrare cu baronul Niculae Bădălău de săptămâna trecută în care pune presiune pe primarii lor să blocheze participarea la vot la Referendum”, se arată în mesajul de pe site-ul oprestefrauda.ro.

Deși spune că la referendumul pentru justiție nu sunt întrebări care să-l preocupe, liderul PSD Giurgiu admite totuși că românii pot fi întrebați „lucruri serioase, de stat, de justiție”.

„Îi văd, îi văd, îi simt. Ei se duc acolo și spun: ăla e de dreapta, ăla e de stânga, noi votăm cu ăștia. Dar e mai greu de conceput. Deci eu vă spun, eu unul la referendum nu aș vota referendumul. Nu aș vota vota pentru că nu simt că e o întrebare care chiar să mă preocupe. Asta e cauza pentru care nu susțin referendumul. Ok, vrei să-i întrebi pe români ceva. Hai să-i întrebăm lucruri serioase, de stat, de justiție, de…”, spune Niculae Bădălău, potrivit înregistrării.

Urnele mobile, păzite cu arme letale în Prahova?

O altă sesizare de pe site arată că în județul Prahova li s-a spus oamenilor că urna mobilă va fi însoțită și de pază înarmată.

„In calitate de cetatean roman, va aduc la cunostinta o situatie atipica, chiar alarmanta, care s-a conturat la instruirea presedintilor birourilor sectiilor de votate constituite la nivelul comunele prahovene, atat de catre reprezentantul IJP PH , cat si de seful Jandarmeriei PH, in sensul ca urna speciala pentru persoanele netransportabile va fi insotita si de paza INARMATA, adica cu arme de foc, LETALE. Nu s-a precizat daca cu aceste arme se va intra in locuinta persoanei care va vota, dar asa s-a lasat a se intelege. Precizez ca armele letale vir fi LA VEDERE, creandu-se astfel o presiune psihologica negativa asupra alegatorilor”, spune Leonard Mircea Lungu.

Site-ul oprestefrauda.ro a fost lansat marți de PNL.

„Site-ul este în momentul de față urcat pe online, este la dispoziția mass-mediei, la dispoziția fiecărui cetățean român. Rostul acestui site este să ne fie semnalate orice tentativă de fraudă, orice tentativă de boicot, în special în privința boicotului la referendum, orice fel de tentativă de cumpărare de voturi, orice abuz, orice amenințare proferată de conducătorii PSD-iști de instituții publice, care au înnebunit complet și care la ora actuală nu mai țin cont de nimic, de lege, de bun simț, de normalitate și care încearcă să-și folosească puterea publică pentru a-i forța pe cetățeni să voteze împotriva propriilor opinii. Procedura pe care am instituit-o imediat ce primim o informare, chiar și anonimă, privitor la orice cap de informație, privitor la planurile PSD care sunt împotriva legii, verificăm informația și dacă informația se arată a fi adevărată, vom sesiza imediat toate instituțiile statului abilitate să sancționeze aceste derapaje grave pe care le pregătește PSD”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

S-ar putea să-ți placă și ...