Header

Noi proteste în Iran: Oamenii rup portretele generalului Qassem Soleimani.

Protestatari împușcați cu gloanțe de cauciuc

Mii de iranieni revoltați au ieșit pe străzile din Teheran și alte mari orașe, pentru a denunța politica regimului ayatollahului Ali Khamenei și scandează împotriva Gardienilor Revoluţiei, forțele militare care răspund direct în fața liderului suprem.

ACTUALIZARE. Corespondentul BBC pentru Iran Bahman Kalbasi a postat o întegistrare video pe Twitter în care se văd protestatari alergând și spune că, potrivit unui protestatar, asupra oamenilor se trage cu gloanțe de cauciuc.

Protestele s-au reluat după ce autoritățile au recunoscut că avionul ucrainean cu 176 de oameni la bord, a fost doborât de o rachetă.

Regimul de la Teheran a recunoscut ca propriii militari au lansat două rachete catre avion și l-au doborât pentru că au crezut că sunt atacați. Autoritățile iranienii au dat vina tot pe americani, spunând că din cauza amenințărilor lor, militarii iranieni au fost atât de tensionați încât n-au mai așteptat ordinul superiorilor și au acționat.

Citeste si: Donald Trump după atacul Iranului asupra bazelor militare americane

https://twitter.com/ArastehP/status/1216422858882195457

Aceste detalii i-au făcut pe iranienii obișnuiți să lase frica deoparte și să iasă cu sutele în marile orașe ale țării pentru a le cere liderilor să plece. Pe străzi se aud oameni scandând: „Nu America e inamicul nostru, inamicul e chiar aici, în interior”.

Dictatura nu stă cu mâinile în sân. Au fost mobilizați militari și trupe speciale care fac paradă de forță pe străzi. Militari îmbrăcați în negru, pe motociclete sunt vârful de lance. Aseară, în două universități din Teheran, studenții protestatari au fost trimiși acasă cu gaze lacrimogene.

Sunt de remarcat două fapte incredibile în Republica Islamică Iran. Studenții de la Teheran au ocolit ostentativ steagurile american și israelian desenate pe asfalt tocmai pentru ca studenții să calce pe ele. Tinerii au sfidat propaganda de stat și astăzi au mers intenționat pe lângă.

Încep să dispară de pe străzi posterele imense cu generalul Qassem Soleimani. Cel care era considerat eroul național al Iranului este detronat de oameni obișnuiți care rup afișele.

https://twitter.com/ChalecosAmarill/status/1216423224210264065

Sursa: Digi24

S-ar putea să-ți placă și ...