Header

Rulaj de 20 milioane de euro pentru firma care pompează apa spre vârful celei mai înalte clădiri din România

Subsidiara din România a producătorului german de pompe şi sisteme de pompare Wilo SE, care a echipat printre altele turnul SkyTower de pe strada Barbu Văcărescu din Bucureşti, cea mai înaltă clădire din ţară, a încheiat anul trecut cu un rulaj de 19,5 milioane euro, în creştere cu 37% faţă de 2013.

Avansul rulajului a fost susţinut de creşterea numărului de contracte din portofoliu, arată reprezentanţii companiei.

„Piaţa din România s-a maturizat, iar noi am reuşit să luăm de la concurenţă, pentru că la nivel de piaţă nu s-a înregistrat o creştere de 37%. Au dispărut diletanţii din construcţii, iar dezvoltatorii şi chiriaşii s-au maturizat. În 2014 a fost o conjunctură care ne-a avantajat”, a declarat Alin Gorga, şeful Wilo România.

Reprezentanţii SkyTower şi ai furnizorului de sisteme de pompare au deschis joi porţile subsolului tehnic al celei mai înalte clădiri de birouri din România, cu 36 de etaje şi o înălţime de 137 de metri. Valoarea contractului pentru achiziţia sistemelor de pompare a apei furnizate pentru SkyTower s-a ridicat la aproximativ 300.000 euro.

Wilo SE produce pompe şi sisteme de pompare pentru instalaţii de încălzire, climatizare şi răcire, alimentare cu apă şi evacuarea apei uzate, finalizând anul trecut cu un rulaj de 1,23 miliarde euro.

Filiala din România a fost înfiinţată în 1998, produsele Wilo acoperind segmentul de construcţii, apă-canal şi industrial. Serviciile generează aproximativ 10% din rulajul companiei.

Printre proiectele importante din portofoliul Wilo România se numără SkyTower, AFI Park Cotroceni, Bucharest One Office Building, Mega Mall Bucureşti, Palace Mall din Iaşi, United Business Center Cluj-Napoca, fabricile Continental Timişoara şi Sibiu, uzina Ford din Craiova sau RADET Bucureşti.

S-ar putea să-ți placă și ...