Header

„Revolut intimidat de Băncile Romanesti”, percep comisioane pentru

Revolut intimidat de bancile romanesti

Băncile comerciale au început să perceapă comisioane pentru transferul banilor din conturi pe cardurile Revolut, scrie economica.net. Măsura pare să fie o încercare de limitare a eventualelor pierderi create băncilor de numărul mare de carduri Revolut funcţionale în ţara noastră.

Comisioanele percepute de bănci sunt similare cu cele percepute la retragerile de cash, fiind cuprinse între 1% şi 1,5%, scrie economica.net.

Citeste si: Cel mai mare dintre nepoții Reginei Elisabeta se pregătește de divorț

Potrivit publicaţiei, tonul la comisionarea tranzacţiilor din bănci către Revolut a fost dat de BCR şi ING, dar la ora actuală majoritatea băncilor s-au aliniat la această tendinţă.

Ce spun băncile

„Comisioanele aplicate tranzacţiilor în Revolut sunt aceleaşi ca şi până acum. Top-up în Revolut este zero indiferent daca încasezi salariul în contul ING sau nu. Transferul în Revolut din contul de valută ING (transfer între iban-uri din RO şi UK) este 0 dacă există gratuitate pe contul de lei (încasare lunară de minim 700 lei şi cel puţin o plată efectuată cu cardul) sau 5 lei/ transfer dacă nu ai gratuitate. Încasarea salarială îţi asigură comision 0 (zero) la transferul direct prin Home’Bank din contul de euro ING în contul Revolut. Mai multe detalii despre comisioanele aplicate poti afla aici: Comisioane ING Bank catre Revolut”, informează ING.

BCR: “BCR nu percepe astfel de comisioane pentru transferuri. Comisioanele BCR pentru transferuri (OP) sunt fixe, nu procentuale, şi sunt cuprinse între 0 (card şi cont George) şi 4 lei, indiferent de suma transferată”.

Când se percep comisioane pentru alimentarea cardurilor Revolut

„Este posibil ca banca beneficiară să perceapă şi o taxă pentru primirea transferului tău. Cât timp sunt în tranzit, este posibil ca banii tăi să fie procesaţi de către o bancă intermediară, care s-ar putea să aplice şi o taxă de gestionare. Altfel spus, este posibil ca suma primită de beneficiar să fie mai mică decât suma pe care ai trimis-o”, explică Revolut.

Revolut a depăşit 1 milion de utilizatori în România

Fintech-ul britanic Revolut depăşeşte pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creştere de 400% în a doua jumătate a anului 2019. România devine astfel a doua cea mai mare piaţă Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziţie şi în topul pieţelor cu cea mai rapidă creştere, urmată de Franţa, Polonia şi Irlanda.

Citeste si: Studenții români își riscă sănătatea cu pastile

Vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulţi provin din mediul urban, Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi fiind oraşele cu cei mai mulţi utilizatori.

De la lansarea Revolut pe piaţa locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacţii, cu o valoare totală ce depăşeşte 3,8 miliarde de euro. Dacă imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zi de zi. 62% dintre tranzacţii sunt efectuate în ţară, iar comercianţii preferaţi sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s şi Auchan.

Sursa: Adevearul

S-ar putea să-ți placă și ...