Header

Analistul Politic Mihai Curteanu: Comasarea Alegerilor, O Decizie Neconstituțională

ASCULTĂ ARTICOLUL

Potrivit analistului politic Mihai Curteanu, decizia de comasare a alegerilor decizie asupra căreia PNL și PSD se pare că au căzut de comun acord este fără dar și poate neconstituțională, deoarece ar restricționa dreptul la vot al românilor, și pe lângă acest aspect ar fi împotriva practicilor electorale europene.
„Este inadmisibil să discutăm cu doar 4 luni înainte de alegerile europarlamentare despre comasarea acestora cu alegerile locale, în condiţiile în care înregistrarea alegătorilor la reşedinţă se face cu minim 6 luni înainte.

Discuţiile privind legalitatea acestei comasări demonstrează că este fară echivoc un act necostitutional care va restrânge drepturile electorale ale cetăţenilor.

Pe lângă toate acestea vom trăi situații demne de teatrul absurdului mai exact pentru trei luni de zile vom avea câte doi primari în anumite localităţi”, a declarat Mihai Curteanu.

Analizând situația, Curteanu a evidențiat că o asemenea decizie ar fi ilegală și din perspectiva încheierii mandatelor primarilor și consilierilor locali în luna septembrie. În opinia sa, comasarea alegerilor ar pune sub semnul întrebării legitimitatea și angajamentul celor aflați în funcție în ultimele luni de mandat, prejudiciind cetățenii români.

S-ar putea să-ți placă și ...