Medicamentele nootropice, pentru mărirea capacității de lucru în timpul perioadelor intense de muncă intelectuală sunt la vânzare liberă pe internet chiar dacă sunt ilegale în România.
Studenții și corporatiștii sunt cei mai mulți clienți, iar psihologii avertizează că pot da dependență, scrie Mediafax.
Studenţii din România caută metode pentru a-și spori capacitatea de memorare pe ultima sută de metri și cumpără, de multe ori, de pe internet, medicamente nootropice, chiar dacă sunt ilegale în țara noastră.
Citeste si: Cel mai mare dintre nepoții Reginei Elisabeta se pregătește de divorț
„Lucrezi cu foarte mult spor şi cu foarte mare eficacitate, nu îţi fuge mintea… te pui la masă şi lucrezi. Eu, de exemplu îmi puneam alarma pe ceas ca odată pe oră să ies afară la o ţigară, să dau două ture de clădire pentru că altfel stai patru ore fără să îţi dai seama că lucrezi într-una”, spune Luca, student in anul III la Managementul Afacerilor.
Ca el, zeci de studenţi aleg să cumpere de pe diverse site-uri pastile ilegale care să le ridice capacitatea de memorare şi de concentrare.
„Zici că era o pastiluţă de concentrare pe care o iei pe timp de o lună sau o lună jumate, doar că o iei acum şi îşi face efectul instantaneu”, a spus și Claudiu, student în anul III la Facultatea de Drept.
Pastilele au efecte secundare precum insomniile sau stările de anxietate și pot crea şi dependenţă
Specialiştii spun că aceste pastile au efecte secundare precum insomniile sau stările de anxietate și pot crea şi dependenţă.
„Nootropicele sunt foarte la modă, tinerii le preferă pentru că îi ajută la examene. De asemenea sunt mulţi corporatişti care apelează la aceste nootrope pentru că le dau posibilitatea să muncească foarte mult fără pauze”, a spus psihologul Keren Rosner.
Psihiatrii spun că medicamentele de acest fel sunt folosite în medicină în afecțiuni unde există leziuni la nivelul creierului şi unde nootropicele ar ajuta la refacerea creierului.
Citeste si: Trump susţine că a primit asigurări din partea Chinei că epidemia se va încheia
„Clasificarea lor ca nootropice vine din neurologie, unde în mod obişnuit ele sunt folosite cu o bază variabilă de dovezi clinice în acele boli cum sunt accidentele vasculare, sau traumatismele cranio-cerebrale unde există leziuni la nivelul creierului şi unde nootropicele ar ajuta la refacerea creierului”, a declarat dr. Gabriel Diaconu, psihiatru.
Unul dintre medicamentele căutate de studenții și corporatiștii din România sporeşte capacitatea atât de mult încât un individ poate munci ore în şir fără întreruperi. Altul este legal în 21 de state din Europa, dar nu şi în România.
Sursa: Digi24
corporatistimedicamentemedicamente ilegalemedicamente nootropicestudenti
- Cel mai mare dintre nepoții Reginei Elisabeta se pregătește de divorț
- „Revolut intimidat de Băncile Romanesti”, percep comisioane pentru