Header

Festivalul Sighisoara Medievala 2019

  Perioada: 26-28 Iulie 2019
  Ora de incepere: 17:00
  Loc: Strada Consiliul Europei & Strada Consiliul Europei, Sighișoara, 545400
  Organizator: Primaria Sighișoara
  Facebook: Evenimentul oficial pe Facebook

  Festivalul Sighisoara Medievala este singura manifestare care aduna, in localitatea mureseana, peste 35.000 de turisti.

  Ca in fiecare an, orasul Sighisoara gazduieste un astfel de festival medieval. Acesta se va desfasura pe parcursul a trei zile: 26-28 iulie 2019.

  Cetatea Sighişoarei îşi valorifică astfel, potenţialul istorico-cultural, transformându-se într-o imensă scenă în care, în spaţii neconvenţionale, vor fi oferite spectatorilor veniţi de pretutindeni, frânturi de artă autentică menite să satisfacă cele mai diverse gusturi.

  Programul Festivalului:

  Vineri, 26 iulie:

  • Reveniti pentru update-uri

  Scurt istoric:

  Festivalul “Sighisoara Medievala” a luat fiinta in anul 1992 si se desfasoara anual in ultimul weekend din luna iulie. In aceasta perioada cetatea redobandeste atmosfera specifica Evului Mediu, atragand zeci de mii de vizitatori din tara si din strainatate.

  Cu ocazia acestui eveniment se organizeaza spectacole de teatru si dans, recitaluri de poezie, concerte de muzica medievala, expozitii, proiectii de film, conferinte si prezentari de arme. Veti vedea domnite imbracate in rochii elegante si cavaleri cu arme, calare pe cai. Doritorii pot inchiria costume de epoca si se pot delecta cu o plimbare pe strazile inguste ale cetatii. Festivalul debuteaza prin prezentarea ordinelor cavaleresti din tara si de peste hotare, iar programul de sarbatoare este presarat cu lupte medievale la care turistii sunt invitati sa participe.

  Muzica medievala se aude in cetate in fiecare zi a festivalului. Formatiile invitate tin concerte live, incantand publicul cu piese cantate la fluier, mandolina, tamburina si alte instrumente din vremuri mult uitate. Trubadurii si menestrelii se intrec in a-si arata virtuozitatea, acompaniati de vestitul tobosar al cetatii. Punerea in scena a unor traditii si obiceiuri din Evul Mediu aduce fabulosul intre zidurile citadelei. Puteti asista la procese publice, procesiuni de vrajitoare, condamnari, incinerari ale eroilor si lupte cu torte. Copiii nu se vor plictisi la festival; pentru ei se desfasoara spectacole de teatru, scoli de dans si concursuri de tras cu arcul.

  Mestesugarii aduc fel de fel de obiecte din care sa va alegeti suveniruri: picturi, articole din lemn, sticla si piele, bijuterii confectionate manual, jucarii, produse naturiste. Dupa o zi de sarbatoare, restaurantele de la poalele cetatii va asteapta cu bucate traditionale delicioase, cu arome medievale- berbecuti la protap, ciolane de mistret, tocanita cu carne de oaie, kurtos kalaks si alte preparate savuroase.

  Festivalul “Sighisoara Medievala” are in fiecare an o tema diferita, oferind turistilor sansa unei calatorii in timp pe strazile cetatii. Decorul, muzica, personajele dintr-o alta epoca, traditiile si spectacolele creeaza o atmosfera fascinanta, pe care va invitam sa o descoperiti.

  Aşadar, Povestea continuă în Cetatea Sighişoarei. Vă invităm cu toţii să fiţi spectatori sau, de ce nu, personajele ei!

  S-ar putea să-ți placă și ...

  0

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *