Header

Adrian Sînă

Adrian Sînă (prescurtat Adi Sînă, nume complet Adrian Claudiu Sînă, n. 18 aprilie 1977, Baia Mare, România) este un cântăreț, cantautor, producător și DJ român. El este cunoscut mai ales ca fondator și membru al formației Akcent. Sînă a urmat cursuri la Academia de Artă Teatrală și Cinematografică Caragiale din București, pregătindu-se pentru a deveni actor, dar ulterior a ales muzica.

Pasiunea pentru muzica a descoperit-o pe cand era in clasa a VI-a. Atunci, tatal sau i-a daruit o combina muzicala.

Adrian Sina a urmat cursurile Liceului de Telecomunicatii, care i-au prins foarte bine pentru cariera de DJ. Artistul a absolvit Facultatea de Teatru din Bucuresti, sectia Actorie, dar cariera sa a fost acaparata de muzica.

In clasa a-X-a a descoperit Depeche Mode si a trait in spiritul impus de New Wave. Devenise un impatimit al discotecilor, iar la 16 ani s-a angajat ca DJ intr o discoteca, la un bal de liceu.

La 18 ani avea propria emisiune la un post de radio, Radio Contact din Baia Mare. Mai tarziu a cunoscut-o pe Ramona Barta cu care a format trupa Akcent, in 1999.

Clipul piesei „Nu-mi pasa de nimeni” i-au adus pe cei doi in atentia lui Catalin Muraru, de le Roton. Primul hit de succes de pe acea vreme a fost „Ultima vara” de pe albumul „Senzatii”.

Akcent – Nu-mi pasa de nimeni
Akcent – Ultima vara

Albumul nu a avut succes, iar proiectul Akcent a intrat in impas. Doi ani mai tarziu, in 2001, Adi Sina reinvie proiectul sau de suflet, Akcent. In locul Ramonei, Adi i-a cooptat pe Marius Nedelcu, Sorin Brotnei si Mihai Gruia.

Impreuna au format unul dintre cele mai indragite boy band-uri din Romania. Singleul „Ti-am promis” a fost un real succes. A urmat albumul „In culori”, care a primit Discul de Aur la nici trei saptamani de la lansare.

Au urmat albumele ‘100 BPM’ (2003), ‘Poveste de viata’ (2004), ‘S.O.S.’ (2005), ‘Primul capitol’ (2006), ‘King of Disco’ (2007) si ‘Fara lacrimi’ (2009).

Primul single international a fost ‘Kylie’ de pe albumul ‘Primul capitol’. Concertele in afara tarii au inceput sa vina unul dupa altul.

In 2008, Adrian Sina si-a deschis primul sau studio de inregistrari, Sisterhoodlive Records, in care a compus albumul ‘Fara lacrimi’. Intre timp, Marius Nedelcu paraseste grupul pentru a se dedica unei cariere solo.

La discul ‘Fara Lacrimi’, Akcent au lucrat cu Edward Maya. Dupa lansarea materialului s-a iscat un scandal intre Adi si Edward. Componentul Akcent a fost acuzat de plagiat, intrucat si-a insusit o melodie compusa de Maya.

In 2011, Adi a lansat un single in colaborare cu Beverlei Brown, o artista din Marea Britanie. „I can’t live without you” devine hit in scurt timp, atat in tara, cat si in strainatate.

Al doilea single solo Adi Sina este ‘Angel’. Piesa este cantata in colaborare cu Sandra N.

S-ar putea să-ţi placă și ...

Galerie Poze