Header

Cristina Bălan (n. 19 august 1981, Timișoara, România) este o cântăreață română, fostă membră a trupelor Impact și ABCD și câștigătoarea celui de-al cincilea sezon al emisiunii-concurs Vocea României.

Biografie

Bălan s-a născut în Timișoara și a început să studieze muzica încă din copilărie, fiind absolventă a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. După absolvire, Bălan s-a înscris la Conservator, dar a renunțat după doi ani.

Colaborarea cu trupa Impact
În 1998, Bălan a participat la un casting pentru a intra în trupa Impact. În 1999, începe activitatea muzicală în trupa Impact alături de Rareș Timiș. Trupa a fost una dintre cele mai de succes trupe românești de după Revoluție, mai ales datorită faptului că a fost prima formație al cărui sound semăna cu cel din străinătate. Impact a lansat numeroase hit-uri, printre care „Te iubesc“, „Lasă-mă să visez“, „Departe de tine“, „Clipe“ și „Babe“. În 2009, Timiș a părăsit trupa, fiind înlocuit de Gabriel Bălan, însă 2012 a adus sfârșitul proiectului Impact. Cristina și Gabriel Bălan au decis să se concentreze pe proiectele solo, iar la finele lui 2012 s-au căsătorit, urmând ca în 2013 să devină părinții a doi băieței gemeni, Toma David și Matei Nikolas.

Trupa ACBD și Eurovision
În 2013, a puns bazele unui nou proiect, trupa ABCD, cu care a participat la Eurovision. Piesa „Final de război” a repezentat pentru artistă începutul unui drum pe care își dorea să meargă de câtiva ani. În timpul competiției Eurovision a primit vestea că va deveni mamă și a decis să întrerupă activitatea muzicală, dedicându-se exclusiv copiilor.

Participarea la Vocea României
După o pauză de trei ani, Bălan a luat prin surprindere juriul de la Vocea României, dar și telespectatorii. La audițiile pe nevăzute, din spatele cortinei, artista a interpretat piesa „Down On My Knees“. Cu toate că toți cei patru membri ai juriului și-au dorit-o în echipă, artista l-a ales drept antrenor pe Tudor Chirilă. Parcursul său în concurs a fost unul excepțional, momentele create de ea au smuls ropote de aplauze și i-au adus laude din partea antrenorilor. În primele live-uri, artista a demonstrat că vocea ei este perfectă pentru melodiile puternice, interpretate în forță, iar pe 16 decembrie, Bălan a devenit a cincea câștigătoare a emisiunii.

Discografie

Single-uri
– 2013 „Final de razboi”
– 2016 „Unbreakable”
– 2016 „Sertar cu amintiri”

Știri

S-ar putea să-ţi placă și ...